Om Beckers - en farverig historie

  Fra enkelt farvehandler til en af Nordens mest miljøvenlige malings fabrikanter

  Maling har fascineret og påvirket mennesker igennem tiden. Vi hos Beckers har i snart 140 år opfordret det danske folk til at male om derhjemme. Lad os guide dig med inspiration, kreativitet og nytænkning. Men det er dig som har det sidste ord - så stol på din smag og prøv dig frem.

  Den første farvehandel

  1865 besluttede den tyske kemiker Wilhelm Becker sig for at slå sig ned i Stockholm og grundlægger en farvehandler. Virksomheden vokser hurtigt og i århundredeskiftet findes flere farvehandlere og oven i købet en malingsfabrik. Snart er der brug for større lokaler og i 1902 flytter AB Wilhelm Becker til Lövholmen på Liljeholmen, hvor man operer i over hundrede år.

  Inspiration i stort og småt

  I takt med at folkehjemmet udvikler Beckers sig i midten af 1900-tallet til at blive en af Sveriges største malingsproducenter. Beckers går henvender sig til både den professionelle maler og den glade amatør. Selv Carl og Carin Larsson lod deres smukke hjem og på den tid tiden "fede" farvesatte hjem i Sundborn med Beckers maling. 

  År 2008 er det ikke længere praktisk fortsat at være i fabrikken på Lövholmen, og Beckers bygger en ny topmoderne malingsfabrik i Nykvarn. Den er en af Europas mest miljøtilpassede fabrikker. Som yderligere et led i Beckers miljøarbete satser vi på at øge andelen af vandfortyndbare malinger, målet er at 99% af sortimentet skal være vandfortyndbart i år 2010 og her er vi allerede med i Danmark. En af målsætninger i perioden 2012-2020 er at reducere kuldioxid udslippet med 50%.

  Læs mere om Beckers miljøarbejde under MILJØ.